All of life comes to us with ease, joy and glory™

Om Mia

MIA

"När läkarna skickade hem mig sa de att jag skulle vila, jag som aldrig suttit still i hela mitt liv skulle nu bara ta det lugnt och det var då hela min värld rasade samman"

Vem är Mia?

I januari 2013 förändrades mitt liv över en natt. Från att leva ett liv i 150 knyck, non stop från morgon till kväll, till att springa rakt in i den berömda väggen med full fart och falla så hårt att hela kroppen domnade bort, jag tappade talet och kunde inte röra mig och hjärnan låste sig totalt.

Jag hade drabbats av en extrem utmattning och hjärnstress där hela kroppen slogs ut och jag hamnade i en total kollaps och blev körd i ilfart med ambulans till Linköpings sjukhus där de först trodde jag hade fått en stroke. Efter massor av tester, undersökningar, röntgen, mm konstaterades dock att det inte var någon stroke, dem kallade det funktionella neurologiska symptom, vilken kan ske när kroppen blir utsatt för extrem hård press under många år. All kraft som fanns kvar gick åt till att hålla vitala organ funktionella och kroppen stängde därför av andra funktioner såsom tal, rörelser mm för att skydda sig själv och ge den lilla kraft som fanns kvar till att hålla mig vid liv.

Dem förklarade det såsom att själva ”hårddisken” fungerade då inga prover påvisade något fel men programmeringen fungerade inte som den skulle. Jag kunde tänka att jag skulle röra in hand men inget hände, jag kunde tänka vilka ord jag skulle säga men orden fastande i min mun. Jag kunde inte minnas om solen var blå, röd eller gul, det var som om minnet inte längre fanns kvar.

Detta var början på ett nytt kapitel i mitt liv, månader fyllda av fullskaliga ångestattacker, ständig oro, depression och orkeslöshet och uppgivenhet. Jag hade ingen kraft eller ork samtidigt kunde jag inte sova eller slappna av.

När läkarna skickade hem mig sa de att jag skulle vila, jag som aldrig suttit still i hela mitt liv skulle nu bara ta det lugnt och det var då hela min värld rasade samman.

Jag fick starka lugnande medel för att kroppen inte skulle överbelastas helt av alla traumatiska ångestattacker jag fick varje dag. Jag hade svårt att andas, kroppen domnade bort och jag låg och skakade som i epileptiska anfall flera gånger varje dag. Jag trodde varje dag att detta var min sista dag, att kroppen skulle stänga av helt vilket skapade en ännu större stress i min kropp.

Jag levde som en zombie, utmattad, håglös, och tappade nästan tron på livet, jag ville inte dö men jag orkade nästan inte leva heller.

Mina problem började egentligen väldigt tidigt i mitt liv, redan som 10 åring ville jag vara bäst i skolan, bästa kompisen, bästa dottern, jag hade extremt högra krav på mig själv vilket resulterade i att jag som 11 åring drabbades av anorexia, då var jag bäst på att klara mig utan mat i många timmar. Detta skapade ett extremt kontrollbehov i kombination med prestationsångest och en känsla av att aldrig duga, aldrig vara tillräcklig, och framförallt aldrig kunna älska sig själv.
Som vuxen fortsatte det i rasande fart, utbildning efter utbildning, jobb efter jobb, jag pressade mig själv hårdare och hårdare.

Tillslut sa kroppen ifrån och det ordentligt.

Men allt är inte negativ med att ha en stor envishet, denna envishet som fick mig på fall var även den som hjälpte mig förändra mitt liv och skapa en väg ut från utmattning, stress, oro till ett liv fyllt av mer glädje, lätthet och kärlek. Och det som förändra mitt liv är det som jag jobbar med idag och hjälper andra människor förändra sina liv om det så gäller relationer, stress, ätstörningar, depression, pengar, familj, jobb, karriär, kroppen, företagande och att vara sig själva och leva i nuet och skapa för sin framtid, skapa det liv dem verkligen vill leva.

2001 utbildade jag mig till Friskvårdskonsulent och Certifierad massör i Svensk Klassisk Massage, en utbildning som bla krävde att man har grundläggande medicinska kunskaper, basmedicin. Därefter startade jag eget företag i Kalmar inom Hälsa och Friskvård vilket jag hade något år innan jag började jobba inom Handels där jag jobbade inom flera olika butiker och bla var med och startade upp en ny butik.

2003 började jag läsa till Hälsoekonom vilket senare resulterade i även Kandidatexamen i Redovisning och Magisterexamen i Controlling/Ekonomistyrning.
Under hela denna tid hade jag flera olika arbeten vid sidan av vilket gav mig en stor kunskap och erfarenhet inom många olika branscher, jag älskade att lära mig nya saker.
Därefter blev det 7 år inom bankväsendet på flera olika banker innan jag 2013 smällde in i väggen.

Sommaren 2013 började jag praktisera Mindfulness och började även med olika behandlingar för att minska min stress och förändra mitt liv. 2014 utbildade jag mig till Mindfulnessinstruktör hos Dr Ola Schenström på Mindfulnesscenter AB. Jag hittade även andra tekniker och verktyg för att skapa de förändringar i mitt liv som jag ville uppnå. Jag är sedan 2015 Certiferad Facilitator utbildad av Dr Dain Heer och Gary Douglas, grundare av Access Consciousness®.

Sedan 10 år år tillbaks arbetar jag som coach för privatpersoner och företag. Håller kurser och klasser i personlig utveckling, Mindfulness, Yoga, lär ut olika behandlingsformer, föreläser, erbjuder bla massage och energibehandlingar.

2018 var det dags för nya förändringar i mitt liv och jag valde att starta eget företag ”MIANDI” och inspirera människor att stärka sin hälsa och öka sitt välmående, att skapa positiva förändringar i sitt liv.

Top