Är du redo för ett nytt år?

Kära underbara du… Kan du fatta att detta år redan lider mot sitt slut? Lite drygt 1 dag kvar innan vi ringer ut 2023 och ringer in 2024….

Själv tyckte jag nyss det var 2022 och undrar vart 2023 tog vägen, det rann iväg i rasande fart, nyss var det midsommar och nu är det 30 december 2023.

Många av mina klienter jag träffat under året säger samma sak, vart tar tiden vägen?

Vad är det man brukar säga, ”Livet är det som pågår medan vi är upptagna med att göra andra planer”. Eller den som jag får höra allra mest – jag skulle gjort ”ditt eller datt” men livet kom emellan.

Hur ofta har du under året tänkt på saker du skulle vilja göra, eller rättare sagt välja men som aldrig blev av, tiden räckte inte till, orken räckte inte till, pengarna räckte inte till eller andra ”hinder” som stod i vägen för det du verkligen skulle vilja göra?

Eller kanske du inte visste vart du skulle börja och så rann det ut sanden? Kanske har du velat så mycket men inte riktigt litat på din förmåga att skapa och klara av det du vill så du aldrig vågade ta steget fullt ut… ”Man vet vad man har men inte vad man får” brukar det heta. Så då tar man det säkra före det osäkra och stannar kvar i gamla (o)vanor även om egentligen vet att man inte mår bra av det. Så vips har det gått ännu ett år eller flera år så undrar man varför man inte vågade ta steget fullt ut och tillslut kanske man känner att det är försent att göra en förändring, det blir kanske inte bättre än så här?

Så när ska vi våga lita på oss själva?

Tänk om du är så mycket mer än du tror att du är?

Tänk om du klarar av så mycket mer än du tror du klarar av? Hur skulle det vara att kasta bort den där Jante en gång för alla och lyssna på din egna inre genuina röst istället?

Hur skulle det vara att våga drömma stort?

Om det inte fanns några begränsningar eller hinder vad skulle du välja då? Hur skulle du vilja att ditt liv såg ut? Det är först när vi vågar drömma stort, vågar kliva ur vårt komfortzon, vågar göra misstag som vi kan komma närmare vår dröm, närmare det liv vi verkligen skulle vilja leva.

Ett val är aldrig hugget i sten, du kan alltid välja om, glöm aldrig det!  Genom våra val får vi medvetenhet inte tvärtom.

Så hur skulle du vilja att ditt 2024 såg ut? Om det inte fanns några hinder eller begränsningar? Vad är det du drömmer om för nästa år och kanske åren framöver?

Kanske det är ett ord du vill ta med dig in i 2024 som går som en röd tråd genom dina val för det nya året?

Mitt ord för 2024 är Mod, det kom till mig i en av mina dagliga meditationer och det kändes bara så lätt.  Detta ord Mod och att vara modig kommer jag ha med mig i mina val inför och under 2024. Dags att krypa ur min komfortzon och vara mer modig i de val jag gör framöver.

Med dessa ord vill jag önska er alla ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt år…

Kram

Mia

 

by Mia

Lämna ett svar

Top